Activities/Politiken: Kunstnere overrækker Mærsk-værk til minister

2012

22 Aug Review

Politiken: Kunstnere overrækker Mærsk-værk til minister

Danish newspaper Politiken wrote about Mærsk The Opera:


I anledning af festivalen Art Copenhagen udstilles partituret til et nyt værk.AF BIRGITTE KJÆR


Operaens rolle som kontroversiel bygning er langt fra udspillet.Nu præsenterer kunstnergruppen SUPERFLEX et helt nyt værk baseret på tilblivelsen af den store gave fra Mærsk McKinney Møller, som siden er blevet en tung økonomisk post for det trængte Kongelige Teater.Værket er i tre aktiver, har titlen 'Mærsk – Operaen' og er baseret på både fiktive scener og citater fra eksisterende kilder.


Handler ikke kun om Mærsk
I en pressemeddelelse forklares det, at »det nye værk handler om magtforholdet mellem et enkelt menneske og det omgivende samfund med Operaen som omdrejningspunkt. Værket handler ikke kun om personen Mærsk, men i lige så høj grad om processen omkring bygningen – politikerne, kritikerne, manden på gaden, kulturpersonlighederne – fortalt med det monumentale byggeprojekt som omdrejningspunkt«.»Ligesom Julius Cæsar og Richard Nixon bliver også Mærsk nu genstand for en episk fortælling i musisk form. Sådan går det jo med personer, der opnår legendestatus allerede imens de stadig er i live. Dette er fortællingen om en mands kamp med evigheden i rammerne af den nyere danmarkshistorie, men i ligeså høj grad er det et portræt af det omgivende danske samfunds ageren i forhold til Mærsk. Vi er alle sammen aktører i den fortælling«, siger Rasmus Nielsen fra SUPERFLEX.


En folkegave til Operaen
Musikken er komponeret af Anders Monrad, der arbejder med både klassisk og elektronisk musik, og librettoen er skrevet af Nikolaj Heltoft i samarbejde med kunstnergruppen SUPERFLEX.Operaen overrækkes som en folkegave til Operaen (repræsenteret ved planlægningsdirektør Henrik Sten Petersen fra Det Kongelige Teater) samt kulturministeren på åbningsdagen for festivalen 24. august kl. 18.Efterfølgende kan man studere partituret i Nikolaj Kunsthal frem til 21. oktober. Her vil man kunne læse librettoen side for side samt formidling om de enkelte scener og akter.

Related tools

 
We use cookies.
That's ok!
What? Why?