Activities/Hotline til udkanten

2010

22 Aug Group Exhibition

Hotline til udkanten
Hvor er udkanten? Føler du, at du bor eller er kommet til udkanten? Hvordan definerer vi, hvad der er udkant, og hvad der er centrum? Er centrum ikke altid der, hvor du selv er?

På Guldborgsund, Lolland og Vordingborg kommuners hjemmesider og i lokale og nationale medier blev en hotline til udkanten annonceret. Annoncen opfordrer til at ringe, hvis man har brug for hjælp til at se udkanten i øjnene. Er man derimod ikke bange for udkanten, opfordres man til at lægge på igen. På hotlinen guider en psykoterapeut os igennem vores indre forestillinger om den såkaldte udkant, om sammenhængen mellem den ydre og den indre kant såvel som frygten for at blive glemt og idéen om, hvad centrum er. Terapeuten tager os med ind i den psykiske dimension af forestillingen om udkanten.

SUPERFLEX’ projekt er et indlæg i debatten om Danmark som et ’knækket’ land. For hvad er egentlig en ’udkant’? Kan man ikke føle, at man lever på kanten og er marginaliseret, selvom man bor i det indre København? Og kan man ikke netop leve på landet på Lolland og føle, at alting kan lade sig gøre, at centrum er lige her?

Ved at formulere idéen om udkanten som en mental tilstand bevæger SUPERFLEX sig bort fra den polariserede forestilling om det geografiske Danmark. I stedet for at tale om arbejdsløshed, tomme huse og lukkede skoler og sygehuse angriber projektet problematikken fra en psykoterapeutisk vinkel. Med en både humoristisk og kritisk tilgang behandles udkantsfølelsen som noget, der kan ramme ærkekøbenhavneren såvel som roebonden – og som kan helbredes via terapi. Måske vil udkanten forsvinde. Måske vil vi lære at leve med den.Lyd: August Engkilde
Stemme: Rasmus Hammerich
Manus: Nikolaj Heltoft
 
We use cookies.
That's ok!
What? Why?