Activities/SUPERFLEX for kommerciel til biennale

2006

09 Oct Review

SUPERFLEX for kommerciel til biennale
Danmarks Radio om Sao Paulo Bienalen:
Den danske kunstnergruppe SUPERFLEX er kendt for at blande business og kunst. Men det mix bryder direktøren for kunstbienalen i Sao Paolo i Brasilien sig ikke om.
Direktør Manoel da Costa mener, at der "ikke er tale om kunst men om et salgsfremstød." Derfor er der nu kommet sorte bjælker over dele af SUPERFLEX' værker på biennalen.

Bjælker og beep
SUPERFLEX benægter ikke, at flere af deres værker er reklamer for læskedrikken Guarana Power, som gruppen selv fremstiller i samarbejde med bønder i netop Brasilien.

"Vi har fået udstedt en fatwa fra biennalens direktør, men det lader vi os ikke stoppe af."
Jacob Fenger, SUPERFLEX

Men nu er navnet Guarana Power beepet ud af videoinstallationerne og der er sat sorte bjælker over navnet på kunstplakaterne.
Gruppens kunstnere forstår nu stadig ikke helt hvorfor, det er nødvendigt.
- Guarana Power er kunst med udgangspunkt i politiske og sociale konflikter i Brasilien, hvilket også er biennalens tema, siger Jacob Fenger fra SUPERFLEX til Information.

Bær for ytringsfrihed
SUPERFLEX har dog tænkt sig at fortsætte arbejdet med at promovere drikken, som skal fortælle en historie om priser på råmateriale.
En figur af råmaterialet, et guaranabær, er derfor sendt ind på biennalen for at demonstrere for ytringsfrihed. Bærret får selskab af et c, der skal symbolisere copyright.
- Vi har fået udstedt en fatwa fra biennalens direktør, men det lader vi os ikke stoppe af, forklarer Jacob Fenger.
Han og resten af gruppen har nu planlagt en række events uden for museets mure. SUPERFLEX vil blandt andet uddele gratis flasker med gruppens guarana-drik på gader og barer i Sao Paolo.

http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2006/10/09/095851.htm
Tagged: guarana

Related tools

 
We use cookies.
That's ok!
What? Why?